Konyhabútorok

Konyhabútorok 2018-01-11T22:36:16+00:00

A konyhában rendnek kell lennie! De ehhez mindennek meg kell találni a helyét. A konyha kialakításánál figyelembe kell venni, hogy kényelmesen és praktikusan és nem utolsósorban biztonságosan tudjuk használni a helyiséget. A konyha három alappillére a mosogató, a hűtőszekrény és a tűzhely. Ezek köré csoportosuk minden olyan tevékenység, amelyet a konyhában végzünk. Éppen ezért a kialakításnál ezek helyét úgy kell kialakítani, hogy mindegyik „kézre essen” és ne okozzon váratlan kellemetlenséget a használatuk. Az ideális távolság e három eszköz között nem lehet több hat méternél. A konyha megtervezésekor tehát ezt az adatot figyelembe véve szükséges ezeket a konyhai eszközöket elhelyezni. A mosogató és a tűzhely az az eszköz, melynek közvetlen környezetében aktívan tevékenykedünk, így a főzési előkészülethez teret kell biztosítani, a különböző polcok, szekrények, fiókok pedig a főzés-sütés folyamatát hivatottak elősegíteni. Elkészítjük az Ön számára legpraktikusabb konyhát, ahol valóban egy élmény lesz a főzés.

Mindenkinek különös, néha meglepő szokásai vannak a főzést illetően, így muszáj, hogy a konyhában minden kézre essen. Nem mindegy, hogy mi van a bal kéznél, és ha picit jobbra fordulunk, már oda se kelljen néznünk, tudjuk, hogy éppen mi hol van. Ezért fontos, hogy a konyhát személyre szabottan is ki lehessen alakítani. Azonban vannak olyan szabályok, melyeket minden esetben célszerű betartani:

 

  1. A mosogatót és a tűzhelyet ne állítsuk a sarokba! Legalább 40 cm-re a saroktól kell elhelyezni, hogy kényelmesen használhatók legyenek.

  2. A sütés-főzéshez szükséges pult a hűtő közelében legyen, hogy könnyen és praktikusan hozzáférhetők legyenek az ételek.

  3. A mosogató helye a kezdetektől legyen kötött, és minden mást ehhez viszonyítva alakítsunk ki! Ha a későbbiekben meggondolnánk magunkat a mosogató helyét illetően a vízszerelési munkálatok miatt komolyabb kiadásra kell számítanunk.

  4. A mosogatógép a mosogató közelébe kerüljön!

  5. A tűzhely és a mosogató távolsága csupán pár lépésnyi legyen, hogy gördülékenyen menjenek a konyhai munkafolyamatok.

  6. A tűzhelyet lhetőleg külső falhoz szereljük fel!

A személyes igények mellett  tehát ajánlott ezeket a szempontokat is figyelembe venni, hogy konyhánk a lehető legoptimálisabb helyet nyújtsa számunkra. Az tökéletes elrendezés kulcsa a sikernek, így akár egy kisebb konyhát is lehet céljának megfelelően, maradéktalanul használni.

 Bútorok, polcok, praktikus faelemek tervezését, elkészítését vállaljuk.

Ezen kívül konyhai pultok, amerikai konyha, étkezők tervezése, kialakítása is a profilunk része. Álmodja meg konyháját, mi pedig garantáljuk, Önnek csak a fakanálról kell gondoskodnia!