Télikertek

Télikertek 2018-01-11T22:23:11+00:00

Minden épület impozáns eleme a télikert. Az, hogy milyen funkciót tölt be, az pedig már csak azon múlik, hogy milyet szán neki. Csak a növények teleltetése miatt szükséges, vagy szívesen iszik meg egy bögre forró kakaót a téli estéken „majdnem” a természetben? A különböző üvegszerkezetekkel ma már nincs lehetetlen. Ön mire használná? Ma már bátran elengedheti a fantáziáját, ha télikertet szeretne, hiszen a modern technikával bármi megvalósítható. Készülhet biztonsági üveggel, így a hőszigetelés sem jelent problémát. Télen a hóesést a teraszról nézni? Vagy a nyári melegben úgy kint a levegőn, hogy mégsem izzasztja a forróság? Ezek az érvek is a télikert mellett szólnak. Ma már bátran elengedheti a fantáziáját, ha télikertet szeretne, hiszen a modern technikával bármi megvalósítható. Készülhet biztonsági üveggel, így a hőszigetelés sem jelent problémát. Télen a hóesést a teraszról nézni? Vagy a nyári melegben úgy kint a levegőn, hogy mégsem izzasztja a forróság? Ezek az érvek is a télikert mellett szólnak.

Egy gyönyörű télikert bármelyik épület esztétikus részévé válhat. Kihasználásban rengeteg lehetőség rejlik, építése előtt azonban érdemes átgondolni, milyen rendeltetést szánunk neki. A télikert többféle anyagból készülhet, fából, műanyagból, alumíniumból. Színes palettáról válogathatunk a korszerű szerkezeti elemek között is, így hőszigetelt, biztonsági üvegekkel, klímaberendezéssel, redőnyökkel és egyéb más modern elemekkel is megépíthető a télikert.

Az elkészült télikert az előzetes ötletek és tervek alapján így azt nyújtja, amit tulajdonosa elvár. A modern technológiának köszönhetően szinte bármilyen elgondolás kialakítható. A jól megválasztott szerkezeti elemek hőszigetelési sajátosságaihoz mérten, jelentős rezsicsökkentést érhetünk el. Mindemellett a napenergia felhasználása is költséghatékony és energiatudatos opciót jelenthet.

A télikert természetközeli alternatívát kínál és többféle helyiség szerepét betöltheti:

Nappali: Igazán különleges élményt nyújt, ha a télikertet nappaliként használja. A természetes környezetben töltött szabadidő feltölti energiával, kikapcsolódik általa.
Dolgozószoba: Amennyiben nyugodt körülményekre van szüksége munkája során, és szeretne távol lenni a zajhatásoktól, ideális választás a télikertben berendezni dolgozószobánkat.
Étkező: A családi események, úgy, mint közös étkezések megtartására kiváló választás étkezőt kialakítani a télikertben. A természet közelségét és a frissességet úgy élvezheti, hogy közben nem kell olyan külső hatásoktól tartani, ami megzavarja a családias hangulatban töltött közös ebédet (pl. szálló por, erős napfény).
Szabadidős tevékenységek eltöltése: Egyedülálló hangulatot teremt a télikertben eltöltött idő, legyen az filmnézés, társasjátékozás, beltéren űzhető sportok (konditerem, asztali tenisz, csocsó, stb.) , vagy baráti beszélgetések.
Családi vállalkozás része: Abban az esetben, ha önálló vállalkozása van és az megkíván némi pluszhelyiséget, a télikert könnyen lehet konditerem, váróterem, fagylaltozó, de kihasználásának csak a képzelete szab határt.

A télikertben töltött idő a természetes világítás és az üde levegő révén szervezetére is pozitív hatást gyakorol. Remek lehetőség életminősége javítására, egészsége megőrzésére, harmonikus és stresszmentes mindennapok kialakítására. A növényekkel gazdagított télikert mindezen hatásokat felerősíti.

A télikert előnyei:

  • elegáns megjelenés
  • idilli környezet
  • maximálisan kihasználható helyiség
  • nyugodt légkör
  • télen meleget, nyáron hűvös levegőt kínál
  • szeparált helyiség

Fontos tudnivaló, hogy a télikert építése engedélyköteles, területe beletartozik a beépítettsége. Amennyiben télikertet szeretne, annak építése előtt tájékozódjon a területileg illetékes önkormányzatnál!

Keressen meg minket, és egy ingyenes felmérés után tervezzük meg együtt háza legújabb helységét!