Beltéri ajtók

Beltéri ajtók 2019-05-29T12:50:04+00:00

Lehet egyszárnyú, lehet kétszárnyú. A tolóajtó praktikus, a harmonika pedig divatos. Vagy üvegajtót szeretne? Íveset vagy boltíveset? A lakás különböző helységeit elválasztó beltéri ajtók kiválasztásánál több szempontot is figyelembe kell venni. De hogy Önnek mi a legpraktikusabb? Ezt kell megbeszélnünk!

Mivel funkciójuk a különálló helységek elválasztása, így igen nagy igénnyel kell kiválasztani, hogy milyen ajtók is legyen ezek. Engedje el fantáziáját! Mérlegeljen, mi illik a tapétához vagy éppen a bútorzathoz! Persze nem feledkeztünk meg arról sem, hogy praktikusnak is kell lennie ezeknek az ajtóknak. Nincs más dolga, mint hogy átgondolja, milyen elvárásai vannak, és ezeket felsorakoztatva elmondjuk, mi az, ami igazán Önnek való.

Gyerekszoba? Ne záródjon hangosan. Nappali? Legyen impozáns. Konyha? Nyíljon úgy, hogy lássuk a tévét? Mi ezekre a kérdésekre is gondolunk, amikor egy ingyenes tanácsadás keretein belül felmérjük, milyen beltéri ajtókat is érdemes felszerelnie otthonába. Így Önnek tényleg nincs más dolga, mint megmondani: az általunk javasoltakat milyen színben kéri!

Érdemes a következő szempontokat megfontolni, mielőtt beltéri ajtót rendel:

  • beltéri ajtók gyakori anyaga a borovi fenyő, az MDF, valamint a furnér
  • az MDF ajtókat rendszerint egyedi méret alapján, színekben pedig a RAL-színskála alapján tudják elkészíteni
  • a furnér ajtók, melyek jobb minőséget képviselnek, számos különböző díszítőelemmel kiegészítve is elérhetők
  • szerkezetileg a laminált beltéri ajtók lehetnek keretszerkezetesek, valamint lapszerkezetesek
  • léteznek festett, valamint dekorfóliás beltéri ajtók is
  • a fóliázás lehetőséget ad arra, hogy akár erezett beltéri ajtót válasszon
  • a beltéri ajtókat erőteljesen meghatározza, hogy milyen kilinccsel szerelik őket: érdemes tudni, hogy többezer típus közül válogathat