Lépcsők

Lépcsők 2018-01-11T22:37:47+00:00

Emeletes házaknál rendkívül fontos szerepet kap a lépcső. Ez a belsőépítészeti elem az, ami összeköti a földszinti és emeleti szintet. Amellett, hogy biztonságosnak és terhelhetőnek kell lennie, nem árt ha megjelenésében lakásunkhoz is igazodik. Éppen ezért a lépcsők különféle stílushoz igazítva is kivitelezhetők, így mindenki megtalálja a számára legjobban kedvezőt.

Standard vagy valami egyedi? Csigalépcső vagy lemezlépcső? Manapság egyre népszerűbbek a lebegő lépcsőfokok, ezek könnyed és esztétikus karaktert adnak otthonunknak. Az ilyen lépcsők művészi hatást kelthetnek, hiszen a szokottnál sokkal egyedibb, kirívóbb küllemmel bírnak. Ez a típus funkciójában ugyanúgy megfelel minden elvárásnak, mint hagyományos társai, csupán különlegesebb hatást kelt. A masszívabb, tömörebb lépcsők pedig leginkább a lakberendezés tradicionális vonalát erősítik. Ezeken kívül még számos lépcsőfajta létezik, gyámolított, orsós lépcső, csiga- körlépcső a teljesség igénye nélkül.

A tervezésénél kiemelt fontosságú szempont, hogy mekkora helyre és milyen stílusú lakásba készül. A lépcsők alapanyagát tekintve készülhetnek fából, betonból vagy fémből. Minden anyag más-más stílusjegyeket hordoz. Amíg a fa a természetközeli, naturális, hagyományos és melegebb tónust viszi otthonunkba, addig a fém vagy beton ridegebb és újszerűbb lelket önt lakásunkba. Megoldható a hideg és meleg elemek kombinálása is, így mindkét tónus jelen lehet tökéletes harmóniában. Így például a korlát anyaga eltérhet a lépcső anyagától. Érdemes a lakás többi berendezési tárgyához igazítani a lépcső anyagát is a nagyobb összhatás elérése érdekében.

Napjainkban egyre inkább közkedveltek a korlát nélküli lépcsők, azonban egy ilyen jellegű kivitelezést biztonsági okokból alaposan át kell gondolni. A korlát, mint tartószerkezet is funkcionál, éppen ezért elhagyása rendkívül pontos tervezést igényel.

A lépcsők alatti teret ügyesen kiaknázhatjuk, különböző polcok, fiókok, szekrények kaphatnak itt helyet.

Válassza ki, vagy képzelje el az Ön számára legpraktikusabb lépcsőt, mi pedig elkészítjük.

Cégünk kültéri és lakáslépcsők tervezését és kivitelezését is vállalja. Azon kívül, hogy egy lépcső ellátja feladatát, igazán szép díszévé is válhat otthonunknak. Ezért is foglalkozunk egyedi lépcsőtervezéssel is. Az esztétikai érzés mellé természetesen a pontos kivitelezés egy nagyon fontos szempontként társul. A lépcsők elkészítésénél körültekintőek vagyunk a biztonságot illetően. Fontos a korlátok kialakítása és a lépcsőfokok magassága is egyaránt. De Önnek nem a számokkal kell törődnie!

Egy előzetes ingyenes felmérés után kikalkuláljuk, hogy otthona különböző helységeibe milyen lépcsők lennének a leginkább kényelmesek. A többi pedig már a mi dolgunk.