Biztonsági ajtók

Biztonsági ajtók 2019-05-29T12:51:46+00:00

Borítás, zárak és az ára! Ezek azok a szempontok, melyekkel mindenképpen számolnia kell egy biztonsági ajtó megrendelése és beépítése előtt. De ez nem könnyű feladat, hiszen a kinézete és az ára mellett a legfontosabb, hogy megfelelően működjön. Kérdezzen! Mi válaszolunk.

De elöljáróban egy kis segítség, hogyan is válassza ki a megfelelő biztonsági ajtót. A legfontosabb szempont: valóban legyen biztonságos. Ezek az ajtók abban különböznek az általános ajtóknál, hogy más zárszerkezettel készülnek, és többnyire kiegészülnek egy acélbetétes ajtólappal. A betörések miatt sokan készíttetnek egy rácsos ajtót a bejárati ajtó elé. De gondoljuk csak végig! Egy ajtó, ami rácsos, és amin szintén zár van. Egy rutinos betörőnek pedig az, hogy egy zárral több vagy kevesebb… Ezért érdemesebb befektetni egy biztonsági ajtóba, mely hosszú távon kiszolgálja igényeit.

A mai modern technika pedig már arra is lehetőséget biztosít, hogy ezen ajtók küllemét is igazán egyszerűen családiassá varázsolja: hiszen a felületek, borítások anyaga is színe is megváltoztatható.

Biztonsági ajtó megrendelése előtt érdemes számításba venni, hogy már nem csak kulcsos, de elektronikus zárral rendelkező ajtók is elérhetők! Biztonság szempontjából megfontolandó, hogy hány ponton zár az ajtó, de stabilitásáról még a súlya is árulkodik, mely nem ritkán 100 kb. feletti.

Meggondolandó lehet olyan ajtót választani, mely egyben füst- vagy tűzgátló is; de ha ez nem szempont, akkor a hő- és hangszigetelés irányából is érdemes vizsgálódni. Ugyanis bizonyos biztonsági ájtók kiváló hőszigetelők, valamint az sem elhanyagolható szempont, hogy számos modell jelentős, akár 45 dB-es hangszigetelési képességgel is rendelkezik!