Burkolás

Burkolás 2018-03-21T09:22:47+00:00

Vállalunk kiváló minőségű meleg- és hidegburkolást; előbbibe a parkettázás, szőnyegpadló lerakása, vagy műgyantás padlóburkolat tartozik, míg utóbbiba a csempék, járólapok, kövek lerakása.

A hidegburkolás ma már önálló szakmának nevezhető, ugyanis a számos igen különböző burkolat egyedi szaktudást igényel. A ragasztóanyagok szintén fejlődésen mentek keresztül, s mára már jól elkülöníthető, hogy milyen burkolóanyaghoz milyen ragasztóanyagot érdemes használni.
A szakértelem szerepe azért is lényeges, mert kell tapasztalat és igényesség híján a felület felpúposodik, vagy a csempék, burkolólapok között kitüremkedés lesz tapasztalható. Ha a nem megfelelő minőségű burkolás a fürdőszobában történik, az beázást is okozhat. Az ilyen jellegű problémák persze adódhatnak a nem megfelelő minőségű burkolóanyagok kiválasztásából is.

A megfelelő burkolat

Időtállóság, praktikum, esztétikum, költségek. Ez a négy szempont más-más arányban játszik szerepet mindenki számára. Az időtálláság a sérülésekkel és a kopással szembeni ellenállást jelenti, mely szempontból a lakások belső területe kevésbé érintett.

Praktikum szempontjából figyelmet érdemel a konyha, melyben a hőállóságra is kell gondolni, valamint arra, hogy a természetes köveken a rácseppenő folyadékok gyakran hagynak nyomot.
A konyha burkolása során feltétlen gondolni kell arra, hogy ne legyen csúszós, s e tényezőt a fürdőszobában is figyelembe kell venni! Ugyancsak e két helységben játszik jelentősebb szerepet a tisztíthatóság kérdése.

Esztétikai szempontból ma már mindenki kedve szerint válogathat, s egyre elterjedtebbé válik a hidegburkolás a nappaliban is, így az otthon burkolóanyagainak már csak a fantázia szab határt. Ugyanakkor a parketta az, ami a legszélesebb közönség számára nyújtja a melegség érzetét, s nem csak átvitt értelemben: a kőburkolat bizony igen hideg tud lenni ősztől tavaszig.

Bárhogy is dönt, bármilyen burkolatot választ, segítségére leszünk a kiváló minőségű burkolás kivitelezésében!