Ablakok

Ablakok 2018-06-06T07:18:51+00:00

Az ablakokat úgy érdemes megtervezni és megépíttetni, hogy a legtöbb fényt eresszék be. A következő döntés pedig: hogyan nyíljon? Ebből is van több típus: lehet bukó, bukó-nyíló stb. Ezeken kívül pedig az ablakpárkány sem egy másodlagos szempont… Pedig ez csak egy ablak! Amennyiben még nem tudja, melyik megoldás a legjobb Önnek, keressen meg minket, kérjen tőlünk tanácsot!

Fa és műanyag ablakokat egyaránt készítünk, s a speciális igényeknek is eleget teszünk. De! Cégünk megbízhatósága talán abban (is) rejlik, hogy felmérjük, otthonába melyik ablaktípus a megfelelő. A korábban említettek alapján ugyanis az esztétikum mellett egy ablaknak a funkcióját is el kell látnia. Segítünk abban, hogyan is lehet praktikusan kompromisszumot kötni az ablak hatékonysága és a lakás esztétikuma között.

Hogyan is történik ez? Egy ingyenes helyszíni felmérés után elmondjuk, milyen ablakot érdemes választania, majd díjmentes árajánlatot készítünk igényei tükrében. Vállaljuk leendő otthona új ablakainak beépítését a gyártástól egészen az utómunkálatokig a megfelelő redőny kiválasztásán át a szúnyogháló felszereléséig. De abban az esetben is fordulhat hozzánk, ha régi nyílászáróit szeretné lecserélni! És ne felejtse: a minőségért garanciát vállalunk!

 

Műanyag nyílászárók kiválasztásának szempontjai

 

Ha már műanyag nyílászáróra esett a választás, akkor érdemes áttekinteni azokat a szempontokat, melyek alapján a megfelelő ablak kiválasztható.

A műanyag ablak profilja vastagságtól függően különböző minőségi osztályba sorolható: a kb. 3 mm-es vagy nagyobb vastagságú főfalakkal ellátott profil minősül „A” kategóriába, a vékonyabbak csak B vagy C kategóriába.

A profilok tömítésük szerint lehetnek közép- vagy széltömítésesek, mely a vízzárás, illetve a szélnek való ellenállás szempontjából lényeges kérdés. A középtömítéses profilok általában előnyösebbnek mondhatók, mert a széltömítéseseket jobban terheli a csapadék és a szél. A műanyag ablakok esetén a vasalat és merevítés nehezen megítélhető az adott típus behatóbb ismerete nélkül, így elsősorban a márkanévre, valamint a szakemberek tapasztalatára kell hagyatkoznunk. Ez azonban nem jelenti azt, hogy kevésbé lenne fontos, a hosszútávú működés szempontjából nagyon is az!

Az üvegezés minőségét a hőátbocsátási tényezővel mérhetjük, melynek mértéke W/m2k. Ezt a mértéket U vagy K értéknek szokták nevezni, s kb. 1,3 vagy kisebb érték esetén mondható jónak.  Minél több rétegű üvegezéssel készül egy ablak, annál alacsonyabb ez a szám; de természetesen más minőségi tényezők is meghatározzák!
A tartósságot több tényező is befolyásolja, többek között a műanyag időtállósága, a beépítés minősége, valamint külső környezet által jelentett terhelés.