Szárazépítészet

Szárazépítészet 2018-03-21T09:24:02+00:00

A gipszkartonozás során rendszerint válaszfalakat vagy álmennyezeteket készítünk gipszkartonból, melynek alapanyaga gipsz, darált papír és perlit. A gipszkartonozás gyorsabb és kevesebb kosszal járó tevékenység, mint a hagyományos kőművesmunka. Gyakran alkalmazzuk új helyiségek kialakítására, ha nagyobb szobából kisebbet szeretnénk leválasztani. Az anyag könnyű, így sokszor olyan helyeken is alkalmazható, melyeken a hagyományos tégla nem lenne megfelelő. Mivel a felszerelés után csak glettelni és festeni kell, hamar használatba lehet venni azokat a helységeket, ahol gipszkartonozás folyt.
A gipszkarton további előnye, hogy egyáltalán nem vonzza a rovarokat és rágcsálókat, s nem repedezik.
A gipszkartonozás további pozitívuma, hogy könnyen összeköthető hang- vagy hőszigeteléssel, tűzvédelmi anyagok alkalmazásával.

Így történik a gipszkartonozás

1. A váz felállítása
Gipszkartonozás során a falakhoz, az aljzathoz és a mennyezethez erősítünk rögzítőelemeket, melyek a tartószerkezetet képzik, valamint merevítőket alkalmazunk.

2. Ezek után a gipszkarton lapokat méretre szabjuk (a gipszkarton könnyen méretre vágható).

3. A következő lépés a gipszkarton lapok rögzítése a vázhoz.

4. Végső fázisban következik az élvédők felszerelése és a hézagok eltüntetése gletteléssel, majd ezt követi a gipszkarton festése.