Csodaszép tengerzöld

Csodaszép tengerzöld 2014-03-06T19:57:55+00:00

Ahogy minden másban, úgy a lakáskultúrában is különböző színek élik divatjukat. 2014-ben a tengerzöld nyerte a év színe kategóriát, így ebben az évben ez a szín köszön vissza ránk lakberendezés más-más aspekutsaiban is. A színek szerepe nem pusztán esztétikai szempontból fontos, hanem szimbólumként is helytállnak. A tengerzöld a lehetőségek megélését, feltérképezését szimbolizálja. Élettani hatása jelentős lehet, akár magunkon hordjuk, akár otthonunk díszítésére hasznájuk.

 

Milyen a tengerzöld szín?

  • gyengéd, ámde erőteljes szín

  • tengervíz erejét, frisseségét, változatosságát hordozza magában

  • pazar, idilli és harmonikus

 

A tengerzöld szín minden értelemben a lehetőséget kínálja elénk. Alkalmazhatjuk bárhol, mindenhol az esélyek jelentőségét tárja fel nekünk. Erősít minket elhatárásunkban, kreativitásra sarkall, önmagunk megismerésésre irányít.

A tengerzöld a lakás különböző helyiségeiben is megállja a helyét, azonban érdemes néhány szempontot figyelembe venni.

Tengerzöld nappali

Szem előtt kell tartani, hogy habár a tengerzöld lágy, bársonyos színt kölcsönöz a nappalinak, elég csupán kiegészítőként használnunk. Így például tökéletesen mutat egy-egy bútorelemen vagy mintaként a falon. A korszerű otthonokba a sötétebb, hagyományos lakásstílushoz a világosabb tengerzöld illik. Ajánlatos kék és zöld elemekkel variálni, hiszen így kellemes, nyugalmas légkört teremthetünk vele. Közkedvelt társítani mellé élénk színeket is, ezzel pedig lendületes, dinamikus látványt érhetünk el.

Tengerzöld hálószoba

A hálószobában érdemes a melegebb árnyalatú színeket előtérbe helyezni. A tengerzöld könnyedén párosítható például a narancssárgával, így a kettő együtt nyugalmat, békét áraszt. Fontos, hogy a hálószobában ne legyenek rikító színek, minden árnyalat a mi kiegyensúlyozottságunkat erősítse, semmiképpen se nyugtalanítson.