Sokoldalú tetőtér

Sokoldalú tetőtér

A tetőtér sok esetben akadályként jelenik meg az emberek számára, hiszen a ferde falakból adódóan nem tudják teljes mértékben kihasználni a teret. Minden tetőtér más és más, érdemes a problémának hitt sajátosságaiból előnyt kovácsolni.

A tetőtérben tobb oszlop és tartógerenda is helyet kap. Mivel ezek már egyébként is foglalnak az amúgy is kevés térből, érdemes funkcióval ellátni őket. Jópofa lehet egy oszlop, mint könyvespolc, vagy szépen mutathat rajta akár egy falikép is. A ferde falsíkokban számtalan lehetőség lakozik polcok és fiókok számára, így ezek elkészítéséhez csak képzeletünk szab határt. A keskeny területeket így ezzel a megoldással praktikusan ki lehet hasznáni, nem beszélve arról, hogy egyedi és dizájnos részét képezik majd a tetőtérnek.

A gyerekszoba tetőtérben való kialakítása megfelelő választás. Akár kisebb játékoknak, sporteszközök felszerelésére kiváló megoldást nyújthatnak a falak, a ferde falsíkok alá pedig célserű olyan berendezesési tárgyakat tenni, amelyek amúgy sem túl magasak. Ilyen lehetőség lehet például az asztal és az ágy. Különböző fali díszítésekkel, matricákkal, színekkel pedig méginkább  vonzóvá tehetjük a tetőtéri szobákat is.

A tetőtéri helyiségek remek megoldást jelenthetnek a háló- és dolgozószoba létrehozására is. Az egyenes falhoz a nagyobb bútorok, míg a ferde falhoz a kisebbek kerüljenek. Érdemes úgy gazdálkodni a térrel, hogy a lehető legtöbb szabad terület maradjon. A speciálisan a szoba méretéhez tervezett bútorok mindezt elősegítik. A tetőrben lévő dolgozószobába megfelelő fény jut és még az ablakpárkányt is használhatjuk kisebb dolgok tárolására is. A beépített szekrények, polcok, fiókok fel- illetve beszerelése is segíthet a tér kihasználásában.

A tetőtérbe lényegesen több napfény jut be, mint egy hagyományos emeleti szobába. Ezáltal a tér nagyobbnak hat. Optikailag rásegíthetünk erre világos színekkel vagy tükrökkel is. Vigyázzunk arra, hogy habár a megfelelő bútorokkal jól kihasználható a tér, ne vigyük túlzásba azok beszerelését! A zsúfoltság helyett törekedjünk a praktikusságra.

2015-02-03T12:38:29+00:00