Amit a lakástextilről tudni érdemes

Amit a lakástextilről tudni érdemes

A lakberendezés leginkább a helyiségek berendezésére, elrendezésére fókuszál, a különböző bútorok, tárgyak helyére, jellegére. Nem szabad azonban megfeledkezni a textilekről sem, hiszen ezek is szerves részesei otthonunknak. Sőt! Belegondolt már milyen lenne függöny vagy szőnyeg nélkül a lakás? Egy-egy textildarab hatalmas változásokat idézhet elő, érdemes játszani a gondolattal és kísérletezni, otthonunkba milyen színek, anyagok illenek?

A lakástextilek minden stílusú lakberendezéshez passzolnak, tekintve, hogy színük, anyaguk, mintájuk végtelen kombinációban érhető el. Nagyon fontos itt is, hogy olyan lakástextileket válasszunk ki, melyek teljes összhangban állnak otthonunk többi elemével. Csúnya baklövéseket lehet elkövetni egy kevésbé, vagy egyáltalán nem a lakásunkba illő faliszőnyeg esetén például.

A szőnyegek, a függönyök, a terítők, a bútorkárpitok, a díszpárnahuzatok merőben hozzájárulnak otthonunk képéhez. Mielőtt beszerezzük ezeket, gondoljuk át, milyen szerepet szánunk a lakástextileknek?

  • lakásdísz
  • belső területek elszeparálása egymástól
  • teljes fali borítás

Függöny vásárlása előtt az alábbikat gondoljuk át. Szobánkat szeretnénk elsötétíteni és árnyékolni, vagy csupán díszítő elemnek szánjuk a függönyt? Szeretnénk, ha a külső környezetet teljesen kizárná vagy éppen minél nagyobb felületet szeretnénk, hogy kilássunk a kinti világra? Amennyiben az ajtóra is szükséges, figyeljünk, hogy összeillő legyen az ablakon lévő függönnyel.

A bútorkárpitok számtalan változatban kaphatók. Ahhoz, hogy maradéktalanul kiegészítsék egymást és teljes legyen a harmónia, érdemes lakberendező szakember segítségét hívni.

Ne becsüljük alá a lakástextilek erejét, a függönyök, szőnyegek, kárpitok, párnák, takarók, plédek által nyújtott hangulatot!

 

2015-02-03T12:58:26+00:00